به همت موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی
نخستین جشنواره فیلم مستند بهشت» در مشهد به کار خود پایان داد
اولین جشنواره ملی فیلم مستند بهشت» با معرفی و تقدیر از برگزیدگان در مشهد به پایان رسید.
به گزارش روابط عمومی سازمان آستان قدس رضوی، اولین جشنواره ملی فیلم مستند بهشت» که به همت موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی با حضور 200 مستندساز از سراسر کشور برگزار شده بود با معرفی و تقدیر از برگزیدگان در مشهد به پایان رسید.
این جشنواره با محوریت زیارت امام هشتم(ع) و موضوعاتی مانند حرکت زائرین پیاده به سمت مشهد در دهه آخر صفر و شوق اشتیاق عاشقان این امام همام در جای جای ایران اسلامی با محورهایی چون مسابقه ملی، مسابقه آثار موبایلی، مرور فیلمهای شاخص مرتبط با زیارت حرم رضوی از گذشته تا امروز برگزار شد.
برگزیدگان جشنواره مستند بهشت
هیات داوران این جشنواره بهآفرین عزیزی را برای تهیه بهترین فیلم موبایلی، حسین نارمنجی را برای کارگردانی فیلم عاشقانه ای برای یک دوست”، وحید چاووش را برای تهیه بهترین فیلم مستند با عنوان "سلام بر علی پسر موسی" و رضا اکبریان را برای ساخت بهترین فیلم کارگاهی "شفاعت" به عنوان برگزیدگان این دوره از جشنواره معرفی کرد.
در این مراسم وحید چاووش هدیه نقدی 50 میلیون ریالی خود را به شخصیت اصلی فیلمش غلام صوفی” که یک چوپان است و هر سال برای زائران پیاده امام رضا(ع) ایستگاه صلواتی تدارک می بیند هدیه کرد.
در ادامه از سه نفر شرکت کننده نوجوان در کارگاه چهارم این جشنواره با عنوان مستندسازی با تلفن همراه که ویژه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و با حضور 40 نوجوان علاقمند به فیلمسازی برگزار شده بود قدردانی شد.
همچنین از محمد رضا اصلانی به عنوان مستند ساز پیشکسوت، از مرتضی شعبانی به عنوان مستندساز جنگهای عراق، سوریه، لبنان و از مهدی خالقی و محسن اسلام زاده به عنوان مستندسازهای جبهه انقلاب اسلامی تقدیر شد.
جشنواره مستند بهشت با توسعه فرهنگ رضوی برگزار شد
مدیرعامل موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در این مراسم گفت: این جشنواره برای نخستین بار در راستای پاسداری از میراث هنر اسلامی، توسعه فرهنگ رضوی، ترویج آموزههای اهل بیت(ع) و تبیین رابطه مردم با امام و اهل بیت(ع) بین زائران و مجاوران برگزار شده است.
محمد علی چمیگو افزود: موضوع فیلمهای مستند این جشنواره حول محورهای قصه ها، حالات، توسلها و روایت سلوک زائران پیاده رضوی در مسیرهای بیابانی و جاده ای منتهی به حرم مطهر حضرت امام رضا(ع) و همچنین خدمتگزاران به این زائران است.
شرکت 200 اثر در جشنواره مستند بهشت
مسعود زارعیان، دبیر این جشنواره نیز در این مراسم گفت: نخستین دوره جشنواره فیلم مستند بهشت در قالب بخشهای مسابقه، خارج از مسابقه، کارگاهی و موبایلی برگزار شد که در مجموع200 اثر از سراسر کشور به دبیرخانه آن ارسال شد.
وی افزود: هیات انتخاب این جشنواره 20 فیلم را برای شرکت در بخش مسابقه، 12 فیلم را برای بخش خارج از مسابقه، 10 فیلم را برای بخش کارگاهی و تعدادی دیگر را نیز برای بخش موبایلی برگزید. همچنین در طول این جشنواره 4 کارگاه آموزشی نیز برای علاقهمندان برگزار شد.
اهدای سیمرغ های محمود رضوی به حرم مطهر رضوی
دراین مراسم سید محمود رضوی کارگردان فیلم ماجرای نیمروز” پنج سیمرغی که از جشنواره فیلم فجر دریافت کرده بود را به آستان مقدس حضرت رضا(ع) تقدیم کرد و با حکم تولیت آستان قدس رضوی به خادمی حرم مفتخر شد.
وی نیز اهدای این جوایز را به موزه حرم مطهر رضوی مایه افتخار خود دانست و ابراز کرد: این درخواست را دو سال پیش مطرح کرده بودم و امشب شرایط آن فراهم شد تا این سیمرغهای بلورین در آیین پایانی جشنواره فیلم مستند بهشت اهدا شود.
تهیهکننده فیلم ماجرای نیمروز» با بیان اینکه عِرق زادگاهش را دارد، افزود: اهالی سینما در موزه آستان قدس رضوی اثری ندارند، بنابراین علاقه بسیاری داشتم که شروعکننده این مسیر باشم. البته نگهداری جوایزی متعلق به سینمای کشور در گوشهای از حرم مطهر امام هشتم(ع) مایه افتخار است.
جشنواره مستند بهشت مجالی برای عرض اردات هنرمندان به ساحت امام هشتم(ع) و دوستداران ایشان
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی در این مراسم بیان کرد: نخستین جشنواره فیلم مستند بهشت مجالی شد تا همه هنرمندان پرچم امام رضایی خود را از سراسر کشور برای روایتگری و تصویرگری دلهای عاشقی که در جایجای ایران اسلامی دل در گروی حضرت رضا(ع) دارند، به کار بندند.
حجت الاسلام و المسلمین حجت گنابادینژاد با اشاره به اینکه سید محمود رضوی اهل مشهد است، افزود: او چهره آشنای عرصه سینما است که هر جا به عنوان هنرمند حضور پیدا کرده است، عطر و هویت مشهدیاش محفوظ بوده است.
وی ادامه داد: آثار ارزشی سید محمود رضوی که ارزشهای انقلاب اسلامی را به تصویر کشیده علاوه بر اینکه آثار هنری فاخری بوده است، یک روایتگری و حقیقتگری بود که از حقایق تاریخ انقلاب اسلامی پردهبرداری کرد و توانست نسل جوان را با بسیاری از واقعیتهای تاریخ انقلاب آشنا کند.
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: به پاس تلاشها، خدمات و همچنین درخواست سید محمود رضوی، از طرف تولیت آستان قدس رضوی موافقت شد تا این هنرمند به کسوت خادمان بارگاه مطهر حضرت رضا(ع) درآید.
جشنواره مستند بهشت باید مستمر برگزار شود
محمد رضا هنرمند، که به عنوان یکی از داوران جشنواره در این مراسم حضور داشت، نیز بیان کرد: استمرار این جشنواره باعث مطرح شدن رفتارهای انسانی شده و می تواند زمینه ساز حرکت به سوی فیلمسازی جهانی و گفتگو به زبانی شود که همه انسانها با هر زبانی متوجه آن میشوند.
وی با بیان اینکه در مورد فیلم و اتفاقات فرهنگی باید با برنامه ریزی پیش برویم، افزود: در هر جشنواره ای سه مسئله حائز اهمیت است اول مدیریت دوم استمرار و سوم حمایت مالی. این جشنواره نیز اگر استمرار داشته باشد و بلافاصله پس از اختتامیه دوره اول، فراخوان دوره بعد اعلام و از آن حمایت مالی شود، آن زمان می توان اختلاف سطح جشنواره امسال و سال بعد را به وضوح دید.
این هنرمند مطرح کشور در پایان یادآور شد: امیدوارم این جشنواره سال آینده و سالهای آتی نیز برگزار شده و بتواند تاثیر جدی بر اعتقادات و رفتار مردم ایران و جهان داشته باشد.
ضرورت توجه به نسل نوپای انقلاب
مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی در این مراسم گفت: کارگاه آموزشی در بطن برگزاری جشنواره فیلم مستند بهشت با همکاری مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و حضور مسعود زارعیان ویژه نوجوانان علاقهمند در حوزه فیلمسازی برپا شد که در گام نخست شاهد اتفاقات خوبی بودیم.
ابراهیم زرهساز با بیان اینکه این کارگاه بهصورت مهرواره» برگزار شد، افزود: حدود 40 کارگردان نوجوان در این کارگاه فیلمسازی شرکت کرده و حائز رتبه شدند که از تمامی آنها با اعطای هدایایی تقدیر شد. در این مراسم نیز بهصورت نمادین از سه نوجوان حاضر در کارگاه تجلیل میشود.
وی ادامه داد: ایجاد فضای بازیابی هویت دینی، هویت رضوی، هویت انقلابی و هویت ملی نسل نوپای انقلاب در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی مد نظر خواهد بود که در این بین ابزاری بالاتر از هنر و هنر هفتم نیست. امیدوارم با همکاری نهادهای فرهنگی کشور شاهد شکوفایی این نسل باشیم.
بهرهگیری از خلاقیت برای تجلی حقیقت
مستندساز پیشکسوت کشور نیز با بیان اینکه حقیقت مانند منشوری بینهایت است، ابراز کرد: هر فردی میتواند بخشی از این منشور را کشف کند و این کشف است که میتواند سینما را که پرچم ملتها است پرچم ایران کند.
محمدرضا اصلانی با تأکید بر اینکه امیدوار است این جشنواره بتواند سبک و راه جدیدی را برای سینمای ایران رقم زند، در توصیه به جوانان مستندساز گفت: خلاقیت را به عنوان ابزاری که میتواند حقیقت را متجلی کند در نظر بگیرید.
تجلیل از محمدرضا اصلانی این مستندساز پیشکسوت کشور و محمدمهدی خالقی و محسن اسلامزاده مستندسازان جبهه انقلاب اسلامی، از دیگر برنامههای اختتامیه جشنواره فیلم مستند بهشت به شمار میرود.
همچنین در این مراسم از مرتضی شعبانی مستندساز جبهه مقاومت با حضور خانواده شهید علی شارژی تقدیر شد. مرتضی شعبانی نیز جایزه خود را به پدر این شهید مدافع حرم تقدیم کرد.
کلیپ فعالیتهای دبیرخانه جشنواره و مراحل مختلف برگزاری آن؛ از کارگاهها تا نمایش فیلمها و تعدادی نماهنگ و فیلم مستند با رنگ و بوی زیارت حرم مطهر رضوی نیز در این مراسم پخش شد.
در پایان این مراسم فیلم ماجرای نیمروز 2 یا رد خون” برای حضار در سالن به نمایش درآمد.
«فاطمیون» با سه اثر به بخش منتخب جشنواره سینما حقیقت راه یافت
فیلم مستند "مرهم" به بخش آوینی سیزدهمین جشنواره سینماحقیقت راه یافت
جشنواره ,فیلم ,رضوی ,مستند ,نیز ,مراسم ,در این ,این جشنواره ,آستان قدس ,این مراسم ,فیلم مستند ,سازمان فرهنگی آستان ,فیلم مستند بهشت»
درباره این سایت